5 voordelen van eigen baas zijn wanneer je een depressie hebt

Een onderneming hebben en leiden was iets waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou kunnen. Ik dacht dat het hebben van een depressie betekende dat ik te kwetsbaar en te labiel was voor ondernemerschap: te chaotisch, de hele tijd te moe, te ongemotiveerd, teveel disbalans.

Maar toen ik eindelijk een muur (en dieptepunt) raakte in mijn 9 tot 5 baan, besloot ik na 2 jaar in de ziektewet een sprong te wagen in de wereld van ondernemers en ik heb niet achterom gekeken. Ik ben vanaf dat moment begonnen met bouwen aan mijn onderneming.
Ik ben vastberaden en ik geef nooit op!

5 voordelen van eigen baas zijn wanneer je een depressie hebt
5 voordelen van eigen baas zijn wanneer je een depressie hebt

Lees snel verder

Dit zijn mijn voordelen over het eigen baas zijn met depressie of kwetsbaarheid voor depressie:

1. Ik kan mijn eigen werkschema maken en op mijn beste tijden werken.

Het merendeel van de werkende wereld werkt volgens een ‘9 tot 5’-schema, wat wreed is voor een niet-ochtendmens zoals ik (en veel mensen met een depressie). Ik ben namelijk totaal niet productief in de ochtend en moet ik eerst rustig opstarten en bezinnen. Mijn gedachten ordenen en resetten.

5 voordelen van eigen baas zijn wanneer je een depressie hebt
5 voordelen van eigen baas zijn wanneer je een depressie hebt

Daarom ben ik begonnen met het werken met een bewezen strategie en dat heet affiliate marketing. Werken op mijn eigen maar vooral de beste tijden.
Door deze cursus heb ik de keuze gemaakt om eigen baas te worden.

Nu kan ik mijn energie en focus sparen voor tijden dat ik meer kans heb om productief te zijn, in plaats van tijd te verspillen aan het wachten tot die waardeloze kop koffie binnenkomt.

2. Ik kan pauzes nemen wanneer ik het gevoel heb dat ik ze nodig heb – en overal heen gaan.

Mentale problemen kunnen altijd en overal toeslaan. Toen ik werknemer was, moest ik mezelf zo vaak pushen dat ik soms in een plas tranen in de douche belandde. Als ik nu het gevoel heb dat ik wat ruimte nodig heb, kan ik overal heen en alles doen totdat ik klaar ben om weer aan het werk te gaan zonder mijn mentale gezondheid op te offeren. Je mentale gezondheid is de basis en dat komt bij mij op de eerste plaats.

3. Ik kan een of twee oplaad dagen nemen … of drie … Ik ben eigen baas.

Vroeger haatte ik het om mijn kostbare zieke tijd te gebruiken als ik een slechte dag had, dus ik dwong mezelf om aan het werk te gaan. Door te proberen door te pushen werden mijn depressieve episodes natuurlijk alleen maar erger en duurden ze zelfs nog langer.

Nu kan ik op elk moment vrije dagen nemen als ik het gevoel heb dat ik een kleine pauze nodig heb, wetende dat ik weer aan het werk ga en me sneller beter voel dan wanneer ik mijn behoeften negeerde.

4. Ik heb controle over mijn werkomgeving en opzet.

Mijn laatste baan was boordevol kunstmatige verlichting, minimale ramen en ruzie over ruimte waar gewerkt kon worden – die allemaal mijn energie zogen.

Nu met mijn vertrouwde laptop kan ik overal werken waar mijn hart en brein het begeert – op de bank, op het strand, bij mijn vriendin, als mijn kinderen bij me zijn – noem maar op!

5. Ik kan werken aan dingen die me energie geven, in plaats van dingen die me compleet uitputten.

5 voordelen van eigen baas zijn wanneer je een depressie hebt
5 voordelen van eigen baas zijn wanneer je een depressie hebt

Toen ik werknemer was in een 9-5 baan, had ik weinig controle over met wie ik werkte en welke werkzaamheden ik kreeg toegewezen. Nu kan ik overdag schakelen om aan eigen projecten te werken die passen bij mijn energie.

Geïnspireerd voelen? Check mijn insta en podcast. Voel je je moe? Waarom niet lekker en ontspannen op de bank en werken aan je business?

Bovendien kun je naarmate je bedrijf groeit, zelfs mensen inhuren om de dingen te doen die je haat!

Jouw bedrijf, jouw telefoontje.

Hoewel het een enorme uitdaging is, kan het erg lonend en genezend om je eigen baas te zijn, zelfs als je een psychische aandoening hebt zoals depressie.

Ondernemer iets voor jou?

Wil je weten of het ondernemerschap iets is voor jou?

Check dan zeker eens deze cursus van Jacko Meijaard.

De Affiliate marketing revolutie heeft voor mij het verschil gemaakt tussen werken tegen mijn kwetsbaarheid of werken met mijn kwetsbaarheid.

Groetjes,

Jeff

StudieboekenStudieboeken

Over

Dit vind je misschien ook leuk :)

Je mail wordt niet weergegeven. Je voor en achternaam is wel nodig ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.