Het startpunt van persoonlijke groei

Het startpunt van het veranderen naar mijn mooiste Ik is natuurlijk niet over een nacht ijs gegaan šŸ˜‰

Het heeft jaren geduurd voordat ik eigenlijk de persoon heb kunnen worden die ik eigenlijk altijd al wilde zijn, eigenlijk altijd al was.
Daar heb ik jaren lang naar toe gewerkt. En daar heb je wel de nodige tools voor nodig.

Ik denk ook echt dat je nooit echt gelukkig kan zijn in een wereld zoals deze. Een wereld vol met onrecht dat zoveel controle op je kan hebben en een maatschappij in combinatie met de sociale factoren, die ook teveel druk kunnen geven.

Daar heb ik zelf ook heel veel last van gehad en nog steeds is dit soms het geval.

Verandering

Hoe ik eigenlijk ben veranderd is begonnen vanaf 1 punt, 1 startpunt. Dit is eigenlijk begonnen vanaf het moment dat ik geen medicatie meer gebruikte, medicatie die ik ruim 10 jaar lang heb gebruikt vol continue vanaf mijn 14e.

Medicatie zoals antidepressiva en in de loop der jaren heb ik ook andere medicatie (moeten) gebruiken. Ik ben nu 35 lentes jong, dus je kunt je wel voorstellen dat ik wat dat betreft alleen al best een geschiedenis heb.

Ruim 2 jaar geleden ben ik gestopt met medicatie, op eigen kracht heb ik dit afgebouwd. Ook ben ik niet meer verslaafd aan alcohol en cannabis. Ik kan eigenlijk zeggen dat dit het punt was dat ik mijn bewustzijn kon laten groeien en persoonlijk kon gaan ontwikkelen, want dat heb je ook echt wel nodig. Een nieuwe start, een soort kickstart van een beter leven.

De trigger onrecht

Voor mijn startpunt was ik compleet de weg kwijt en een ander persoon. Weetje, we leven in een wereld waarin zoveel onrecht heerst en ik hou echt niet van onrecht. Dat heeft mij als persoon echt heel vaak beĆÆnvloedt. Als je het hebt over misbruik, oorlogen, honger, geweld, racisme, machtsmisbruik, controle, schulden, geldzorgen, psychische problematiek.

Ik kan zoveel opnoemen wat je onder het kopje onrecht kunt plaatsen. Al het onrecht wat jou als mens, als individu wordt aangedaan, is misschien wel 1 van de redenen waarom er zoveel depressies ontstaan. Zoveel angsten en innerlijke onrust bij mensen en dat is direct ook een gevoelig puntje, de innerlijke onrust.

Innerlijke rust

Het is een ā€˜mustā€™ dat je moet zorgen voor innerlijke rust. Je ziet zo vaak tips voorbij komen van bijvoorbeeld 7 tips, 10 of 30 tips om gelukkig te worden.

Die zijn natuurlijk heel mooi en waardevol, alleen je moet eerst echt zorgen voor innerlijke rust, wil je groeien naar het meest gelukkige leven. Dat je een gezonde wil hebt om te groeien naar een mooi persoon, een betere ik, je mooiste ik, de beste versie van je leven en van jezelf natuurlijk.

Dat is naar mijn mening het eerste punt wat je moet gaan bereiken. Voor mij was het dat ik van mijn verslaving en medicatie af kwam en dat ik mezelf weer 100% kon gaan voelen, alles weer kon beleven, kon horen, al mijn zintuigen werden weer geactiveerd.

Zintuigen

En deze zintuigen hebben bij mij jaren lang geslapen, ik zat in een soort automatische piloot en ik werd geleefd!

Als je geleefd wordt dan boeit het je allemaal niet meer en wat ik je dan ook wil meegeven is dat het heel belangrijk is om in de zoektocht naar je innerlijke rust te bewustwording te krijgen en dan niet eens te veranderen in een ander iemand maar jezelf terug te vinden.

De persoon die je wilt zijn en die je eigenlijk altijd al bent geweest, je IK die werd onderdrukt door belemmerende factoren in je leven.

Standaard

Dat alles heeft eigenlijk met je standaard te maken, de standaard die niet bij jou past. Dat je leeft naar een standaard van iemand anders. Het is zo belangrijk dat jij je eigen standaard creƫert.

Je eigen standaard creƫren; het is heel belangrijk om vanuit je innerlijke rust dingen te gaan ontwikkelen. Voor mij was het echt key om te gaan inlezen en te gaan onderzoeken waar ik nou echt last van had en welke problemen in mijn leven aanwezig waren.

De depressies, de angsten en mijn verslaving. Vragen zoals hoe werkt het? Hoe komt het? Wat gaat er verkeerd in je breinchemie? Wat veroorzaakt disbalans? Hoe kan ik zorgen dat ik herstel, dat ik herstel en dat het mijn eigen proces wordt en niet van een ander. Het gaat echt om jezelf.

Dat is zo cruciaal en essentieel dat jij jezelf op nummer 1 zet en dat je groeit door jezelf te leren kennen. Dat je gaat onderzoeken maar ook dat je lichamelijk en geestelijk weer beter gaat voelen

Het leven is niet tof

Je zult altijd problemen tegenkomen in je leven en zodra je een oplossing hebt gevonden ontstaat er weer een nieuw probleem. Zo ga je verder en het is ook de veerkracht die je nodig hebt om de de struggles, de hobbels en de obstakels te overstijgen in dit leven.

Hoe zwartwit en negatief het ook klinkt, het leven is gewoon niet tof. Het is keihard en als je niet genoeg eelt kweekt op bepaalde gebieden ga je kapot. Ik heb dit jaren lang onderdrukt door medicatie te gebruiken, een alcohol verslaving te ontwikkelen en door cannabis gebruik.

Veel mensen weten dit eigenlijk niet eens en doordat ik deze blogs schrijf en vlogs maak zullen sommige mensen misschien zeggen; sjow, dat wist ik niet eens.
Er zullen altijd mensen zijn die zeggen van ik ken jou wel, No way.
Niemand kent jou beter dan jijzelf!

Inspiratie

Jij doet er toe en dat jij mag aan jezelf werken, ja het mag!

Met alle liefde wil ik je ook zeker vertellen wat ik allemaal heb gedaan om tot hier te komen en dat doe ik ook in verschillende blogs en vlogs. In elke blog of vlog deel ik iets met je, hoe klein ook, waar je iets aan kunt hebben. Net zoals in deze blog.

Ik geef je een klein inzichtje van welk startpunt ik ben begonnen, mijn innerlijke rust vinden. Hoe je je innerlijke rust kan vinden, daar schrijf ik natuurlijk een nieuwe blog en film ik een nieuwe vlog!

Voor nu

Wil ik je inspireren hoe ik niet ben veranderd maar mezelf ben geworden, echt mezelf. Dat is nog steeds een proces dat groeit, elke dag, met kleine beetjes en stapjes.

Dat voelt fijn dat je echt jezelf kunt zijn, bijna niets meer aantrekt van wat een ander zegt of doet (er zijn nog triggers). Ik doe wat ik wil, ik zeg wat ik wil en soms is dat nog wel eens tricky in het bijzijn van anderen (ongepast en te direct).

Het gaat erom dat jij je ontwikkelt tot de persoon die jij wilt zijn en bent. Dat is het aller allerbelangrijkste en dat wil ik je meegeven voor vandaag, morgen, overmorgen, altijd!

Wees dankbaar
Voor vandaag en voor elke dag, voor wat je hebt en niet voor wat je niet hebt.
Wees echt dankbaar voor wat je hebt!
Dat wil ik je meegeven.

Dankjewel!

PeaceOut.

Jeff

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Over

Dit vind je misschien ook leuk :)

Je mail wordt niet weergegeven. Je voor en achternaam is wel nodig ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.