Over Jeff Sloots

Jeff Sloots

Ik heb een visie voor een ieder als individu. Voor jou en voor mij. En voor de generatie die er aan komt! 
Een mooi, stabiel en positief leven waarin jij de basis legt, jezelf mag en kan ontwikkelen tot de persoon die jij graag wilt worden en zijn. Een leven waarin jij depressie de baas bent!

Mijn missie is dat ik jou inspireer en coach, dat je beweegt en actie onderneemt. Inspiratie op het gebied van mentale en fysieke gezondheid of beter gezegd; Persoonlijke ontwikkeling in lichaam en geest.

Dat je een passie voelt in je hart en een missie hebt om te voltooien. Dat je echt doet wat je wilt in je leven en dat je je door niks of niemand laat tegen houden. Dat je van je passie je werk maakt, dat je dankbaar bent voor alles wat je hebt en overvloed creëert om ook anderen te helpen hetzelfde te bereiken. Dit is mijn missie, om jou te inspireren en te laten bewegen naar meer.


Hey,
Ik ben Jeffrey. Ervaringsdeskundige, coach/trainer en schrijver. Ik coach positieve zelfontwikkeling en groei bij anderen die kampen met depressie of andere mentale blokkades. En bovenal een persoon die graag de zaken anders aanpakt dan de normen voorschrijven. Daarom heb ik deze website en blog ook opgezet, want ik wil juist mensen inspireren en laten bewegen naar actie door wat ik schrijf en deel.


To overcome depression, you have to change direction

-Jeff Sloots 2020-


Bezigheden.
Naast het schrijven van inspiratie blogs ben ik ook bezig met een online training voor jongeren en daarnaast ook bezig met het opzetten van een offline fysieke training, ook voor jongeren. Over de trainingen zal ik t.z.t. ook meer gaan delen op deze website. En naast al deze super toffe initiatieven, vlog ik ook! Deze vlogs kun je in ieder geval bekijken op YouTube.

Hobby’s enzo.
Verder hou ik ervan om leuke dingen te ondernemen zoals fietsen, wandelen, blikspuit te doen met de kids, Q-time met mijn vrouw, de natuur in, magneetvissen, dieren spotten, naar de waddeneilanden gaan, goede lekkere muziek te beluisteren, goede docu’s te bekijken, vlogs opnemen, boeken lezen, lekker tuinieren en ik verzamel lege lachgaspatronen die ik vind 😛 Ben ik nu iets vergeten? Ja, vast 😉

Ik houd van gezonde goede voeding en sport. Een vechtsportliefhebber in hart en nieren, koken doe ik graag en ik ben een zonaanbidder op z’n tijd 🙂

Keuzes.
De keuze om te gaan schrijven en online waardevolle content te publiceren is dan ook de beste keus die ik heb genomen om impact te creëren. Om anderen te inspireren en informeren door mijn eigen verhaal en acties. Ik heb veel ervaring met depressies maar ik weet ook veel over deze aandoening. Door ervaring en kennis die ik heb opgedaan de laatste jaren. Dat is ook de reden waarom ik gericht schrijf over dit onderwerp en alles wat hier aan gelinkt is, het is mijn leven. Klinkt een beetje gek, maar als depressie je leven 30 jaar lang heeft gedomineerd, dan klinkt het niet meer zo gek toch? Gelukkig ben ik nu ruim 2 jaar lang depressie én medicatie vrij, met af en toe een klote week, maar daar doe ik het voor!!

Ik heb het geflikt! Ik heb de depressies overwonnen en ik heb gekozen om een andere richting te geven aan mijn leven, het pad naar een gelukkig, stabiel en positief leven. En ik neem jou mee! Of je nu een depressie hebt of niet, er zal altijd iets van waarde staan in mijn blogs en inspiratie.

Toen.
Ik kom uit een gezin met 4 zusjes, alle 4 jonger dan ik. Mijn ouders waren al vrij snel gescheiden. Verder groeide ik op in een gezin waar zelfstandigheid al vrij snel ontwikkelde en stabiliteit vaak niet aanwezig was.

Depressie basis.
We zijn in mijn jeugd ongeveer 10 keer verhuisd. Je kunt je dan wel voorstellen dat je eigenlijk nooit ergens echt kunt wortelen en je basis kunt ontwikkelen. Mijn moeder was alleen en deed haar uiterste best op haar manier en dat was vaak overleven. Er waren wel een aantal stiefvaders in mijn leven, maar die probeerden allen op hun eigen manier een vader te spelen in negatieve zin. In mijn jeugd vroeger was ik een onzekere jongen die opzoek was naar zijn eigen identiteit maar zichzelf continu in de weg liep. Hierin werd ik bevestigd in het negatieve en werd ik klein gehouden. Onzekerheid en angst hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven maar ook hechting en bindingsangst. 

Op een gegeven moment kon ik niet meer aan de verwachting voldoen dat zich onbewust manifesteerde. Alles wat ik al had meegemaakt op het gebied van angst, hechting, binding, pesten, overgewicht, onzekerheid, loyaliteitsconflicten, zintuiglijk, emotioneel, stabiliteit, liefde en ontwikkeling werd destructief. Ik raakte al op jonge leeftijd depressief.

Pubertijd.
Op mijn 14e heb ik geprobeerd om uit het leven te stappen. Volop in de pubertijd, hormonale veranderingen en het destructieve wat tot uiting kwam. Op mijn 14e wilde ik niet meer leven want ik had al zoveel meegemaakt in mijn leven wat ik nog niet in die 14 jaar had hoeven meemaken. Het was ook een mega grote schreeuw om aandacht, bijvoorbeeld de knuffel en liefde op de momenten dat ik deze echt nodig had. Ik heb jaren lang verbitterd geleefd omdat ik hier niet mee om kon gaan. Waarom, waarom, waarom. Mijn moeder kon er ook niets aan doen, patronen zijn doorgegeven. Ze deed wat ze kon wat voor ons in haar ogen het beste was.

GGZ.
Ik kwam na mijn verschrikkelijke ervaring bij een ggz instelling terecht bij een psychiater die mij naar aanleiding van mijn verhaal eigenlijk direct medicatie voorschreef; cipramil. Dit is een anti depressivum met verschillende bijwerkingen (zoals suïcide gedachten, hoe bizar) waardoor ik deze medicatie ook maar enkele weken kon gebruiken. Ik had op dat moment echt hulp nodig van hulpverleners met het hart op de goede plek, maar ik werd letterlijk aan mijn lot overgelaten. Als ik er nu op terug kijk vind ik dat schrijnend en zo triest dat is nog steeds zo actueel is. Zo belangrijk wat ontzettend wordt onderschat. Daar waar ik mij ook zo ontzettend graag voor wil inzetten, de jeugd! Ik wil dat de jeugd mijn ervaring hoort en voelt. Dat geen put te diep is om daar weer uit te klimmen en je leven richting te geven en echt te wortelen.

In de war.
Misschien is dit het moment geweest dat mijn brein echt in de war werd geschopt door medicatie want vanaf mijn puberteit heb ik verschillende depressies met allerlei vertakkingen van struggles gehad. Daarbij tot mijn 33e veel angsten, verslaving, regulatiestoornissen, slechte relaties, werkgevers en heb ik mijzelf nooit kunnen zijn en voelen omdat ik anderhalf decennia medicatie tot mij heb genomen. Ik heb vanaf mijn 20e dagelijks verschillende medicatie gebruikt van anti depressiva tot anti psychotica en pammetjes. 

Littekens.
Er is zoveel gebeurd in mijn leven met zoveel littekens en vele waar ik nog steeds geregeld mee worstel maar wat een onderdeel van mijn leven is geworden en zo zal blijven. In de tijd van depressies, angst en verslaving ben ik ook vader geworden van 2 prachtige dochters en kan ik zeggen dat ik door de kracht van het leven voor hen altijd ben door blijven vechten tot waar ik nu sta. Ik heb altijd geweten dat ik een missie had in deze wereld. Doordat ik niet dood was en ik geloof dat God mij niet wilde laten gaan, omdat het niet mijn tijd was denk ik nu. Voor mij was het beproeving na beproeving, de verschrikkelijke pijnen jaar in jaar uit, iedere dag. Het heeft mij gevormd en gekneden. De persoon die ik nu ben, 2 jaar medicijnvrij en ruim 2,5 jaar consistent bezig met persoonlijke zelfontwikkeling en groei. Ik had niet de persoon kunnen zijn zonder mijn verleden en ervaringen. Daar ben ik dankbaar voor, hoe moeilijk het ook was en waar ik ook doorheen heb moeten gaan.

Groei.
Dit is natuurlijk een verhaal in een notendop verteld, dit is nog lang niet alles wat zich heeft afgespeeld in mijn leven. Maar ik ben er van overtuigd dat als je iets wilt bereiken in het leven, het goede, dat je hard moet werken om dat te bereiken. Waar je ook vandaan moet komen. Ik heb echt heel veel gezien en dat is een feit, maar wat ga je ermee doen? Ik gebruik het om anderen te inspireren en te spreken met mijn hart. Dat je kunt vergeven en dat je verder kunt. Dat je je kwetsbaar opstelt voor je medemens en dat je elkaar helpt. Maar ook ik, heb nog een lange weg te gaan. Dat is het leven. Je hebt pieken, dalen en je blijft je ontwikkelen en groeien.

Wat ik hoop is dat je door mijn verhaal geïnspireerd bent geraakt om meer te willen lezen, maar ook dat je nadenkt over wat jij zelf wilt, dat je jezelf echt wilt zijn en opzoek gaat, dat jij je passie volgt, dat je uit je comfortzone stapt, dat je werkt aan persoonlijke ontwikkeling, dat je groeit, als je gelooft; dat je God elke dag dankt voor wat je hebt en wat je nog krijgt. 

Mindspiratie zorgt voor:

Beweging naar Persoonlijke ontwikkeling en Groei om depressie en andere mentale blokkades te overwinnen!

Dankjewel!

Groetjes,

Jeff

Empowerment

Over

One thought on “Over Jeff Sloots

 1. Paulien

  mei 30, 2020 at 7:50pm

  Hey Jeff,
  Je hebt veel lef nodig om zo open te schrijven. Ik weet zeker dat anderen hier wat aan hebben!
  Goed bezig!

  • Auteur

   Jeff

   juni 1, 2020 at 6:56am

   Dankjewel Paulien! Het vergt ook wat moed en lef om zo open te durven zijn, maar het is mijn missie om anderen te inspireren zodat zij hier wat aan kunnen hebben in zijn of haar leven.

   Nogmaals mijn dank! 🙂

   Groetjes,
   Jeff

Je mail wordt niet weergegeven. Je voor en achternaam is wel nodig ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.