Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuw begin

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuw begin

Om te beginnen, een nieuw jaar betekent voor veel mensen weer nieuwe kansen. De goede voornemens gaan weer ronduit en iedereen gaat weer naar de sportschool, oja die is gesloten.

We zitten dan wel in 2021 maar we laten ons natuurlijk niet kisten. Maar gaan gewoon door! Door met onze plannen die we hebben en als we moeten bijsturen dan doen we dat.

nieuwe ronde nieuwe kansen nieuw begin
Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuw begin

Wat de situatie ook is, we laten de situatie niet bepalen om iets te laten. We hebben de keuze!

Hoe heb ik 2020 ervaren? Tsja, best wel enerverend of eigenlijk vond ik 2021 frustrerend en hooguit irritant.

2020

Het jaar dat eigenlijk niet beter is geworden. Maar laten we positief blijven over afgelopen jaar. Afgelopen jaar heeft mij los van de deceptie, dit jaar mij veel groei gegeven op persoonlijk gebied. En ik hoop dat dit voor jou ook het geval is.

In 2020 ben ik begonnen aan de opleiding jongerencoach en doe ik op 9 januari 2021 examen voor deze opleiding en hoop ik mijzelf op 10 januari officieel jongerencoach te mogen noemen.

Afgelopen jaar hebben ik en mijn vriendin Paulien Stay in Charge opgezet en hopen we zoveel mogelijk jongeren te mogen helpen om weer richting te kunnen geven naar het leven dat zij willen leven.

Op social media zijn we druk bezig om onze naam meer op de kaart te zetten om zo te laten weten waar we mee bezig zijn en waar we voor staan. Hierover zal ik zo even meer vertellen.

Laten we vooral zeggen dat 2020 een jaar was waarin we ook veel hebben geleerd over wat er nu eigenlijk in de wereld speelt en waar we staan als burger maar vooral wat we moeten doen om een (vrije) burger te blijven.

Veel mensen beschouwen de huidige maatschappij als ‘normaal’ en moeten we maar doen wat de overheid ons opdraagt. Dat raakt me. Laten we behoren tot de groep mensen die VRIJ willen leven, zelf verantwoordelijkheid wil dragen en eigen weloverwogen keuzes maakt.

Laten we ook zelf nadenken en autonoom blijven. Hier moeten we wel voor blijven staan!

Ik respecteer ieder zijn of haar keuze maar laten we dat ook blijven tonen aan elkaar.

Laten we vrij zijn en blijven in alles wat we willen en doen.
Laten we vrij zijn, ook in 2021, in onze toekomst!

Opleiding jongerencoach

Sommige kennen mijn interne struggles of kennen mij persoonlijk.
Wat ik in mijn leven allemaal heb meegemaakt.
Anderen vinden dat ik geen coach kan zijn en kan omgaan met persoonlijke problemen.

Destijds heb ik er zelf voor gekozen om dit pad te bewandelen en de opleiding te gaan doen. Hiervoor heb ik een half jaar de opleiding ervaringsdeskundigheid op de Hanze gedaan, maar dat was het niet. Hierdoor ben ik wel te weten gekomen wat het wel was wat wik wilde.

Dat is het werken met jongeren. Jongeren vertegenwoordigen namelijk onze toekomst en zij zijn nu nog veel makkelijker in staat om het roer om te gooien.

Waar ik nu sta en dat is nog niet het ideale maar verreweg het beste punt in mijn leven. Dit had ik als jongere veel sneller kunnen bereiken als ik de tools had gehad die ik nu heb en ken.

Mijn ervaring, onze ervaring, gebundeld en met de theoretische kennis als jongere coach wil ik inzetten om tot baanbrekende groei impulsen te komen bij jongeren.

Je kent de uitspraak vast wel; Ik heb een rugzakje, nou ik heb een complete backpack uitrusting op mijn rug, een dijk aan ervaring. Daar ben ik trots op, nu wel, omdat ik weet dat dit een leven kan veranderen en ik hoop meerdere.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuw begin
Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuw begin

Stay in Charge

Wij staan voor een leven waarin jij zelf bouwt, investeert en groeit in het leven dat jij wilt leven. We willen vooral jongeren helpen want daar ligt onze toekomst.

Jongeren hebben ons nu juist nodig. Onze jongeren hebben last van de huidige situatie. Ze zitten vaak alleen thuis, missen het contact met andere leeftijdsgenoten, raken in depressie, ontwikkelen angst en raken zichzelf steeds meer kwijt. Dit is klein deel van wat er speelt en we moeten hier wat aan doen!

Op dit moment zijn we ook bezig met een online cursus die speciaal gericht is op jongeren en jong volwassenen. Dit vergt ontzettend veel tijd en energie, maar we zijn vastberaden om dit te laten slagen en 2021 is het jaar daarvoor!

Ik en Paulien zijn ervaringsdeskundigen met een afsluitdijk aan ervaring en meer dan dat. Wij gaan verder waar sommige coaches stoppen. Wij zijn Stay in Charge!

Social media

We zijn persoonlijk betrokken, ook op social media zoals tiktok, instagram, youtube en facebook maar de focus ligt op Stay in Charge. We plaatsen hier meerdere keren per week tips en inspiratie.

Als je ons ook wilt volgen dan kan dat uiteraard. Zoek ons op het platform die jij fijn vindt en follow us!

Nieuwe ronde nieuwe kansen

Dit jaar, het jaar 2021 gaat ons nieuwe kansen bieden en misschien hebben deze zich al breeduit aangeboden. Ik wil je zeggen dat je altijd de keuze hebt. Je hebt altijd de keuze om je kansen te laten uitkomen.

Klinkt dat cliché? Misschien wel maar het is toch wel erg bitter als je volgend jaar tegen jezelf zegt; ‘had ik maar dit of dat gedaan.’

Tijd krijg je niet meer terug en wat je wel krijgt is spijt. Spijt dat je geen gebruik hebt gemaakt van de kansen die krijgt aangereikt of zelf hebt gecreëerd.

Nieuwe ronde nieuwe kansen. Benut ze volop!

Wil je een nieuwe baan? Een nieuwe hobby? Een (andere) opleiding gaan volgen? Of gewicht verliezen? Beginnen met sporten? Bezig gaan met het waarmaken van je dromen?

Tot slot: Wat wil jij? Daar gaat het om!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuw begin
Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuw begin

Het is nooit te laat!

Neem die sprong in het diepe!

Begin nu en niet straks. Straks is het te laat, nu is het jouw tijd!
 

Groetjes,

Jeff

Lees hier ook mijn andere blogs!

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Over

Dit vind je misschien ook leuk :)

Je mail wordt niet weergegeven. Je voor en achternaam is wel nodig ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.