De kleinste stappen naar gezondheid blijven onbreekbaar


De kleinste stappen naar gezondheid blijven onbreekbaar
De kleinste stappen naar gezondheid blijven onbreekbaar

Een vergelijkbaar blog had ik eerder geschreven over de stappen die je kunt nemen om gezond te blijven in mentale en fysieke staat. Maar vind ik enorm waardevol om te delen. Het geeft o.a. een kijkje in mijn dagelijkse ochtendroutine.

Vanmorgen 06.00uur

De wekker gaat op mijn telefoon, ik druk de wekker zachtjes uit en kijk naar mijn vrouw die nog lekker ligt te slapen.

Ik begin te bidden en ik dank God voor de dag die hij mij weer heeft gegeven. Ik bid voor de dierbaren om mij heen en voor alles waar ik dankbaar voor ben. Dankbaar voor dit leven, dankbaar..

Ik sta op en trek mijn kleren aan en geef mijn vrouw een kus. Ik loop zachtjes naar beneden, tik ik een groot glas water weg en maak me klaar om naar buiten te gaan. Voordat ik weg ga trek ik voorzichtig de voordeur open om te kijken wat moeder natuur doet en de wind snijdt direct in mijn gezicht.
Ik zie het ijs liggen op de ruiten van de auto’s en denk shit man dit is koud! Ik pak mijn schoenen, trek ze aan en strik mijn veters.

Ik ga gewoon, of het nu stormt, hagelt, sneeuwt, vriest of regent en zelfs bij zonnig weer ga ik er op uit, om mijn dag positief te starten. Een moment echt voor jezelf.

Tijdens het lopen voel ik de kou door mijn kleding heen blazen en het raakt mijn huid, uit ervaring weet ik dat dit een kwestie van tijd is, dat het went.

Ik loop door en focus op mijn ademhaling; 4 keer door de neus in en 4 keer krachtig door de mond uit. Op een gegeven moment kom ik langs het tankstation en zie ik de tijd 06.36 uur en 1 graad staan op het digitale bord en dacht; ooh het vriest niet eens šŸ™‚

Direct kreeg ik een sneer in mijn gezicht van moeder natuur..

Gewoonte

Doorzetten hoef ik niet, want het gaat vanzelf. Ik heb de discipline om dit 7 dagen per week uit te voeren, zonder eigenlijk na te denken. En begrijp me niet verkeerd, ik snooze ook nog wel eens, maar dan ga ik gewoon iets later de deur uit.

Ik heb het vaak genoeg nog moeilijk, negatieve gedachten, moeilijk met mijzelf, moeilijke periodes, struggles oftewel het leven. Maar ik verander mijn strategie en ik geef nooit op! Soms moet je keuzes maken en de weg anders bewandelen. Maar ik geniet van elk moment in mijn leven, moeilijk of niet.

Het gaat erom dat je het doet en wat je doet. Je kunt wel zoveel verhaaltjes delen op social media van wat je allemaal aan het doen bent of gaat doen, maar stop je er ook echt je hart, ziel en zaligheid in? Werk je echt naar je doelen? Je kunt wel overal wel zijn, maar boek je echt progressie? Je kunt wel zeggen dat je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, maar ben je echt vastberaden om te werken aan jezelf? Hoeveel tijd en energie stop je er in?

Words without the hard work mean nothing!

Gestopt

Op 26 februari 2020 was ik de op dag toe 2 jaar lang van de medicatie af, afgekickt, gestopt of hoe je dit ook wil noemen. Voor mij was anti depressiva/anti psychotica/benzo’s een drug dat mijn leven overnam en mij liet slaapwandelen voor ruim een decennia lang.

Nu ben ik wakker. Ik zeg niet dat medicatie niet functioneel kan zijn, mits dit voor een korte tijd gebruikt wordt.
Dat ik op 26 februari 2020 2 jaar lang was gestopt heb ik gevierd met loempia’s en elk jaar zal ik dit blijven vieren, MET loempia’s!

Waar het op neer kwam: Ik wist dat ik zonder kon en ik doe dit op freaking eigen kracht, dit blijf ik doen en iedereen kan dit!
Welk doel je ook hebt, dit kan je bereiken!

Wie opgeeft wint nooit en wie wint geeft nooit op!

Wat wil ik?

Waarom zou ik je gaan vervelen met onzin, ik wil alleen waarde geven. Ik wil je inspireren en motiveren. Ik wil je laten bewegen om de stappen te zetten voor een mooier leven waarin je doet waar je warm van wordt en je passie ligt. Dat is mijn missie voor jou!

3 dingen zijn noodzakelijk in dit leven: Voedsel, Onderdak en Kleding. De rest verdien je, werk daar aan en creƫer je eigen standaard in het leven.

Vergelijk je niet met anderen, vergelijk je met jezelf. Werk hard en blijf strijden!
Groetjes,
Jeff

Tip!
In mijn leven heb ik verschillende gewoontes anders moeten inrichten, omdat ik dat wilde. 1 daarvan was gezonde, schone en goede voeding. En dit boek heeft mij enorm geholpen om een gezonder leven te realiseren.

Over

Dit vind je misschien ook leuk :)

One thought on “De kleinste stappen naar gezondheid blijven onbreekbaar

Je mail wordt niet weergegeven. Je voor en achternaam is wel nodig ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.