Voel Elke Dag Dankbaarheid: 5 Tips

Wat ga je doen met wat je hebt? Voel elke dag dankbaarheid met 5 tips!
Het gaat er namelijk niet om hoeveel je hebt, maar wat je doet met wat je wél hebt.

Als je je dankbaar voelt voor wat je hebt, zal het leven je steeds meer omarmen.
Hoe dankbaarder je wordt, hoe gelukkiger en fijner je in het leven komt te staan.

Maar hoe doe je dit, hoe kun je nou dankbaarder worden?
Ik heb een aantal tips voor je om je dagelijks dankbaarder te voelen.

Het is leven is best complex, zeker als je dit beseft.

Als je er bij stilstaat dan is het leven best moeilijk. Het bevat vele valkuilen en obstakels die, als je je er niet bewust van bent, kunnen overdonderen.

Het leven is zeker niet vanzelfsprekend, het leven is mooi en speciaal. Het leven is er om te leven en als je het leven gaat omarmen zoals; het is er nu eenmaal, dan voel je het geluk niet in je lijf en ziel.

Voel elke dag dankbaarheid: 5 tips
Voel Elke Dag Dankbaarheid: 5 Tips

Als je naar het leven gaat kijken als een geschenk, dat je hier op aarde bent om een reden en dat je dit ook mag voelen dan schieten de endorfinen door je lichaam en geest.

1.Besef je dat je dankbaar kunt zijn voor de kleinste onbelangrijkste dingen

Dat dingen klein of onbelangrijk kunnen zijn voor de ander, kunnen jouw juist ontzettend veel vreugde en dankbaarheid geven.

Al deze dingen kunnen verschillen van persoon tot persoon maar het maakt totaal niet uit wat voor dingen dit zijn. Ik ben bijvoorbeeld ontzettend dankbaar voor mijn mok waar ik mijn koffie of thee uit drink want daar past precies alles in zoals ik het wil hebben.

Als mijn kinderen uit zichzelf de slaapkamers gaan opruimen of de tafel dekken, dan ben ik zo ontzettend dankbaar. Ook als het niet perfect gaat omarm ik die dankbaarheid voor het feit dat ik het goed doe als vader.

Dankbaar voor het lichtknopje dat werkt als ik deze indruk en het licht aan gaat. Is dit voor jou vanzelfsprekend? Of besef je dat het leven en alles wat je in dit leven hebt eigenlijk niet vanzelfsprekend is. Iets waarvoor je dankbaar kunt zijn.

2. Begin iedere dag met dankbaarheid

Door je dag dankbaar te starten zal je de dag positief starten. Je kunt dit in gebed doen, maar je kunt ook in je hoofd alles benoemen waar je dankbaar voor bent. Ook kun je dit hardop tegen jezelf zeggen.

Kijk in de spiegel naar jezelf en wees dankbaar voor wat je hebt. Wees dankbaar voor het feit dat je gezond bent of dat je weer een nieuwe dag vol kansen hebt gekregen. Wees dankbaar voor je dierbaren en de spullen die je hebt.

Wees dankbaar voor je huis, voor het eten dat je eet en de kleren die je draagt.

3.Help andere mensen zich ook dankbaar te voelen

Ga in gesprek met anderen en vraag aan hen waar zij dankbaar voor zijn en wat ze erbij voelen. Wanneer je in gesprek gaat deel je de dankbaarheid en creëer je bewustwording van dankbaarheid.

Jij zult dit gaan voelen, maar de ander ook. Waar is de ander het meest tevreden over?

Hierdoor zullen anderen te weten komen wat jij waardeert en levert dit vaak leuke gesprekken op. Het wordt een gewoonte om dit te bespreken met elkaar omdat je je hier echt goed door gaat voelen.

Doordat de ander weet wat jij waardeert en andersom verbeteren relaties onderling en ontstaat er een positievere omgeving.

4. Al het negatieve is ook positief, ga hiernaar opzoek

Het is een uitdaging om het positieve te zoeken in het negatieve, aangezien je snel erg deprimerend kunt worden over het negatieve. Toch is het goed om dit te doen omdat alles twee kanten heeft.

Door het negatieve te onderzoeken en opzoek te gaan naar de positieve kanten van het verhaal, zal je merken dat dit je humeur ten goede komt.

Waarom pessimistisch blijven en leven in het negatieve terwijl het juist ook heel leuk is om te onderzoeken hoe het in elkaar zit, toch? En van daaruit het positief te gaan bekijken.

5. Maak er een dagelijkse gewoonte van

Door dit op vaste tijdstippen te doen zoals in de ochtend tijdens een wandeling wordt het al snel een dagelijkse gewoonte.

Je kunt bijvoorbeeld een onderwerp in je broekzak stoppen, zoals een steen die je elke keer weer herinnert aan de dingen waar je dankbaar voor bent. Zo doe ik dat met een steen die ik van mijn dochter heb gekregen.

Ook kan je dagelijks in een schrift schrijven waar je die dag dankbaar voor was of in een dankbaarheidsboekje.
Met dit dankbaarheidsboekje kun je direct aan de slag!

Wanneer je dit doet ga je je elke dag steeds meer dankbaarder voelen en waardeer je het leven meer maar vooral je eigen leven.

Je wordt een dankbaar persoon en dit zullen anderen ook aan je zien. Ze zullen je meer zien stralen en je gaan vragen wat je doet waardoor je zo straalt!

Ik ben dankbaar voor het feit dat je mijn blogs leest en dat ik jou mag inspireren.

Ben je trouwens ook benieuwd naar mijn andere blogs? Je vindt ze hier.

Dankjewel!

Groetjes,
Jeff

 Sint 2020 Sint 2020

Over

Dit vind je misschien ook leuk :)

Je mail wordt niet weergegeven. Je voor en achternaam is wel nodig ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.