Dit is mijn gouden sleutel om minder last te hebben van hooikoorts

Dit is mijn gouden sleutel om minder last te hebben van hooikoorts

Ik heb al jaren lang last van hooikoorts, de leukste allergie in de leukste tijden van het jaar. NOT!
Het zijn ongeveer 5 tot 6 maanden per jaar dat ik enorm veel last heb van deze allergie, elke boompol, graspol en pol van onkruid is voor mij een trigger die mijn histamine spiegel direct laat stijgen en mijn lichaam in een spagaat brengt. De maanden waarin ik de meeste hinder ervaar zijn in de maanden mei t/m oktober.
In mijn jeugd had ik te weinig zuurstof door astmatische bronchitis, kreeg ik extreme jeuk van eczeem en had ik hooikoorts. Later kwam HIT (histamine intolerantie) en een prikkelbaar darmsyndroom er ook bij, wat ik hoogstwaarschijnlijk altijd al heb gehad.

Een waslijst van aandoeningen die naar mijn mening ook voortkomen vanuit een andere hoek namelijk; vaccinatie schade. Maar waar ik het in dit blog artikel over wil hebben is wat mij, naar lang zoeken, puzzelen en uitproberen uiteindelijk veel meer deed dan medicatie.

Wat is hooikoorts nou eigenlijk?

Hooikoorts is in mijn eigen woorden een overdreven reactie van je lichaam (je immuunsysteem) op allergenen van buiten. De allergenen kunnen pollen zijn van bomen, grassen maar ook voeding heeft een plaats wat hooikoorts kan veroorzaken en verergeren door z.g.n. kruis reacties.
Appels en peren bevatten enzymen van bomen die het lichaam dan herkent als allergeen en gaat in de verdediging, helaas een overdreven reactie.
We gaan dan verder door naar het hormoon histamine, wat een signaalstof is wat door mestcellen wordt afgescheiden. Deze mestcellen staan in verbinding die in contact staan met de buitenwereld zoals in de huid, longen en maag-darmkanaal. Iedereen heeft dit hormoon in zijn/haar lichaam alleen per persoon is de tolerantie verschillend.
Alles begint in de darmen, daar wordt het productieproces van verschillende hormonen opgestart en vervoert naar de locaties waar het nodig is.

En even voor de duidelijkheid, ik ben geen dokter of specialist, maar zoals ik het hier beschrijf is zoals ik het heb uitgezocht en begrijp.

Vroeger heb ik bijvoorbeeld heel veel penicilline kuren gehad (antibiotica) wat slechte cellen maar ook goede cellen van mijn darmflora kapot heeft gemaakt, waarvan mijn immuunsysteem nooit volledig van heeft kunnen herstellen. Om die reden kan het verstandig zijn om een goede probiotica te gebruiken. Die kan je hier bestellen op de online drogist.nl. (Orthica Orthiflor Original) Probiotica helpt je darmflora te herstellen en gezond te houden. Let op: het kan wel je HIT triggeren.

Mijn gouden sleutel

Wat je hier nu zult lezen is misschien voor sommige mensen vanzelfsprekend, maar veel mensen kennen de kracht nog niet van een wortel die al eeuwen lang bestaat, Gemberwortel.
Gember is een krachtig specerij die al heel lang wordt gebruikt in de keuken, maar je kunt er ook anders je voordeel mee doen dan alleen gember verwerken in je gerechten.

Gembershotjes zijn superkrachtig

Gembershotjes maak je in een handomdraai en ik gebruik het om mijn hooikoorts klachten aanzienlijk te verminderen en je raakt niet versuft van, wat wel veel antihistaminica doen.

Antihistaminica zoals de reguliere cetirizine, loratadine, fexofenadine en des-loratadine.
Gember werkt ontstekingsremmend, helpt afvalstoffen af te voeren, geeft energie, werkt tegen misselijkheid, ondersteunt de spijsvertering, beschermt tegen hart en vaatziekten, kanker, en zit bomvol andere vitaminen, mineralen en oxidanten. Ondanks dat gember wel histamine bevat, overtreffen de voordelen ook dit nadeel.
Gember kan vele voordelen bieden voor diverse aandoeningen en ongemakken.


Nadelen gember

Gember kun je beter niet gebruiken als je last hebt van galstenen of veel medicatie gebruikt omdat het de werking van medicatie blokt (zo krachtig is gember dus). Je kunt er wat meer door gaan boeren en het is verstandig om nooit kiloĀ“s gember te eten, uiteindelijk lijkt het me een pittige taak om aan een overdosis gember te komen šŸ˜‰

Dus teveel gember eten lijkt me bijna een onmogelijke taak.

Hoe maak ik de shotjes

Benodigdheden:
50-100 gram verse gemberwortel
Blender of slowjuicer
500ml water
Zeefje
Klein glaasje
Aardappelschilmesje


* Je neemt een goed stuk gemberwortel en die schraap je met een aardappelschilmesje helemaal schoon.
* Snijd de gemberwortel in wat kleinere stukken en doet deze in de blender of slowjuicer met 500 ml water.
* En nu blenden/slowjuicen die handel!
* Is het mooi fijn, dan schenk je de inhoud door het zeefje in een fles van +- 750ml. (fles afvullen met water)
* De pulp in de zeef knijp je nog even uit in de fles.
* Even schudden en een klein glaasje vullen met gember sap.
* Genieten van dit heerlijke en gezonde gember-shotje.


Bij dezen hoop ik je weer een gezonde tip en inspiratie te hebben gegeven. Doe er je voordeel mee en probeer dit uit zou ik zeggen. Mijn vriendin heeft er ook baat bij en gebruikte de shotjes ook om sneller te herstellen van een verkoudheid.

Peace out!

Jeff

GezondheidGezondheid

Over

Dit vind je misschien ook leuk :)

Je mail wordt niet weergegeven. Je voor en achternaam is wel nodig ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.