Afkicken Van De Koffie Voor De 2e Keer (Dagboek)

Afkicken Van De Koffie Voor De 2e Keer (Dagboek)

Hallo lieve lezer,

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een bericht op Mindspiratie heb geschreven. Druk met vele andere dingen, laten we het daar maar op houden.

Maar op eens dacht ik; ik wil weer een bericht schrijven op mind, omdat ik mezelf en anderen ermee kan helpen. Dus bij deze. Ik ga weer Afkicken van de Koffie en wel voor de 2e keer ECHT. Mijn doel is om alleen nog maar decafé te gaan drinken en eigenlijk dus praktisch geen cafeïne meer te nuttigen.

In deze dagboek serie probeer ik iedere dag even wat te delen over mijn ervaring met het Afkicken/stoppen met de Koffie. En ik kan je zeggen dat het me nu alweer zwaar valt, maar uiteindelijk zit het allemaal tussen de oren en kunnen we veel meer dan we denken 🙂

Waarom ik toch weer ben begonnen met koffie drinken!

Destijds, ongeveer een driekwart jaar ben ik toch weer begonnen met echte koffie te drinken, dus geen decafé enzo. Ik dronk af en toe functioneel nog een bakkie maar was er eigenlijk wel vanaf gekomen. Dat was ook prima, want ik voelde me echt wel fitter.

De keuze heb ik uiteindelijk zelf gemaakt en in mijn hoofd dacht ik er een soort van goed aan te doen en mezelf te zeggen; wat maken die twee of drie kopjes koffie per dag nou uit.

Zo spontaan als de gedachte opkwam, heb ik dit direct omgezet in actie en ben direct minder gaan drinken. Is het slim? Ja en nee, toch merk ik dat ik met dit soort acties, dus direct actie ondernemen toch vaak de beste resultaten boek.

Ik ga je dus meenemen de komende tijd in dit persoonlijke afkick traject van koffie. Ben je benieuwd? Abonneer je dan op de nieuwsbrief en ik stuur je dan een reminder als ik een bericht post.

Dag 1: Afkicken Van De Koffie Voor De 2e Keer (Dagboek)

Vandaag zaterdag 24 juni 2022 en ik dacht spontaan van: Ik ga minder koffie drinken en zo gezegd, zo gedaan. Ik wil uiteindelijk alleen nog decafé drinken.

Maar wat valt het me zwaar zeg! Het is 21.00 uur en ik ben doodop, moe en ik wil slapen. Ik lig voor pampers nog wat te schrijven in een schriftje waarin ik al mijn bevinden zet. Dit deel vervolgens in mijn blog voor jou.

Als je het bekijkt over de gehele dag dan werd ik best moe vanaf 13.00 uur. Meestal drink ik tot 13.00 uur koffie en dan niet meer omdat het mijn nachtrust echt niet beter maakt. Vandaag had ik 1 bakje koffie gehad en ik voelde me steeds vermoeider. Wat me opviel was dat ik ook wat duizelig begon te worden op momenten.

Duizeligheid en draaien

Ik voelde me op momenten dus duizelig en draaierig. Dat duurde eigenlijk maar een paar minuten, maar ik vond het wel even spannend om dat te voelen aangezien ik dit bijna nooit heb. Verder voelde ik me best onrustig, moe, lichtelijk prikkelbaar, slechte focus, hoofdpijn en wat hartkloppingen. In de avond had ik nog een vreetbui wat ik zelf erg vervelend vind. Nog geen last gehad van meer angst of depri gevoelens. Wel wat negatieve gedachten moet ik zeggen, maar kon ik vrij snel ombuigen.

Weekend en Afkicken van de Koffie

Het valt me extra zwaar omdat ik dit weekend mijn kinderen bij me heb en natuurlijk 100% focus voor hun wil hebben en nu zit ik dus een blog te schrijven 😉 |
Het is druk maar dit kan er gelukkig wel even tussendoor. Dan hoor ik je denken, is dit dan wel het moment? Ja, wanneer is het moment er wel. Die momenten maak jezelf zeg ik dan en het beste moment bestaat er niet.

Onafhankelijk zijn

Ik wil onafhankelijk zijn en blijven van een stof die cafeine heet. Dat mijn slaapritme goed is en dat ik uitgerust wakker word. Ik weet dat ik veel fitter ben, dat heb ik immers eerder ervaren. Minder angsten en dat ik meer balans voel en ervaar in mijn leven. Minder disbalans in mijn suikerlevel heb en dus minder hongergevoel heb. Er zijn zoveel voordelen op te noemen waarom je beter kan minderen of zelfs stoppen met koffie. De afgelopen nacht was trouwens vreselijk. Ik werd wakker om 01.30 en kon pas om 03.30 in slaap komen, klaarwakker was ik.

Hulp bij het Afkicken van de Koffie

Ik ga er wel een beetje hulp bij gebruiken of anders gezegd, ondersteuning. Ik ga als het nog moeilijker word een voedingssupplement gebruiken om mijn koppie erbij te blijven houden. Het is puur ter overbrugging.

Ik gebruik dan Russiche Ginseng om rustig te worden en te blijven. Bij onvoldoende energie en leegte gebruik ik de Guarana ter ondersteuning. Ik heb beide eerder gebruikt en helpen enorm. Je kunt ze zelf ook gebruiken. Wil je alle ins en outs weten? Lees dan de reviews door te klikken op de namen van de voedingssupplementen: Russische Ginseng of Guarana

Vragen?

Heb je vragen? Stel ze gerust in de reacties en ik beantwoord ze dan zo snel ik kan.

Dit was dag 1 en tot morgen!

Dankjewel!
Groet,
Jeff

Lees hier ook een eerdere blog over stoppen met koffie!

Over

Dit vind je misschien ook leuk :)

Je mail wordt niet weergegeven. Je voor en achternaam is wel nodig ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.