Afkicken Van De Koffie Voor De 2e Keer (Dagboek) Dag 3

Afkicken Van De Koffie Voor De 2e Keer (Dagboek) Dag 3

Volop boekentips voor een zalige zomer

Goedemorgen lieve mensen,
Dag 3 is weer voorbij en we gaan lekker relaxed door!
Vandaag ging eigenlijk best goed kan ik zeggen. Niet dat het me meevalt dat ik weer aan het stoppen ben met de koffie, maar ik had erger verwacht. Oké, ik ben er nog lang niet en gek genoeg vind ik het een toffe mentale uitdaging 🙂

Op dit moment drink ik nog steeds 1 kopjes koffie per dag. Mijn koffie drink gedrag was in een korte tijd weer van 0 naar 3 en soms 4 kopjes per dag en dat ging ik merken op verschillende vlakken. Werd weer sneller angstig, kreeg meer sombere gevoelens, onrustige gebroken nachten, suikerpieken, hongergevoel, hormoonschommelingen, slechte focus meer stress gevoel in mijn lichaam en mind. Het werd tijd om keuzes te maken.

Nu ik dit zo schrijf denk ik; wat maakt 1 kopje koffie nou eigenlijk uit? Zou het zoveel verschil maken op wat ik hierboven beschrijf?

Dit is wat ik in Google heb ingetypt:
Is 1 kopje koffie verslavend? En dit krijg ik als antwoord terug vanuit de verslavingskliniek Jellinek:

Cafeïne scoort slechts matig op de criteria van verslaving. Als je het koffie drinken beperkt tot 4 koppen per dag, is er niets aan de hand. Als je meer drinkt kun je last krijgen van lichamelijke klachten als angst, onrust, slecht slapen.

Oeiii, hier ben ik het totaal niet mee eens!! Wat denk jij hiervan? Ik merk het zelfs al bij 1 kopje koffie per dag! Zoals ik ook in de coaching zeg: iedereen heeft maatwerk nodig, een passend pakket op de behoefte van jou, dus ook met verslavingen. Best matig om alles over 1 kam te scheren en 1 conclusie te trekken.

Je hoeft dus niet heel veel onderzoek te doen om te lezen dat een koffie verslaving zwaar wordt onderschat helaas. Zelfs door professionele klinieken. Hmmm.

Afkicken van de koffie voor de 2e keer gaat gewoon door!

Je hebt altijd stemmetjes in je hoofd die zeggen dat het niet erg is en dat het lekker is om koffie te drinken of welke drogreden ook, die wordt gecreëerd in je brein. Luister daar niet naar! Wat wil jij? Ervaar je klachten? Wil je een keiharde reset van je lichaam en geest, dan ga je gewoon stoppen. En dit doe ik dus ook!

Ik krijg een popup qua gedachte over dit boek: Napoleon Hill – Outwitting the devil. In dit boek lees je precies wat en hoeveel macht de duivel eigenlijk heeft over een mensenleven. Althans dit probeert hij bij iedereen. Ben je nieuwsgierig? Lees het boek of het luisterboek van hem. Klik dan even op de link.

Conclusie:
Het was een goede dag met wat hoofdpijn, af en toe wat warrig maar geen duizeligheid gelukkig. Ik heb nog wel een decafé gehad, maar dat smaakte voor geen meter. Ik heb in de ochtend en avond gesport, wat enorm goed helpt voor je nachtrust. In de ochtend keiharde krachttraining en in de avond een uur cardio. Daarnaast meer dan 2,5 liter water gedronken en ik voelde me vrij energiek met een goede focus. Dag en nacht verschil met gisteren!

Op naar dag 4!!

Tot morgen!
Groetjes,
Jeff

Over

Dit vind je misschien ook leuk :)

Je mail wordt niet weergegeven. Je voor en achternaam is wel nodig ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.