21 activiteiten die je kunt doen tijdens coronatijd

In dit blog geef ik je 21 leuke activiteiten die je kunt doen tijdens coronatijd.
We zitten nu alweer weken in een ‘harde lockdown’ en mensen beginnen het nu echt te voelen.

Ik vind het allemaal zwaar overrated, als je kijkt naar feiten, cijfers en de belangenverstrengelingen die er spelen. Maar daar gaat dit artikel niet over. We gaan het hebben over leuke dingen!

mindspiratie samen gaan wandelen

We hebben vooral nu moeite met het plannen van leuke activiteiten omdat er zoveel dingen niet kunnen. De volgende activiteiten zijn suggesties die jou hopelijk triggeren maar ook inspiratie geven om leuke dingen te ondernemen en hier weer wat structuur in te krijgen.

We gaan het hebben over de dingen die je nog WEL kunt doen in plaats van niet. We draaien het positief en we blijven positief want uiteindelijk doen we er onszelf geen plezier mee, om in het negatieve te blijven rond circuleren.

De activiteiten staan in willekeurige volgorde en zijn niet beter dan de ander. Wel kun je het één wel leuker vinden dan de ander, maar dat is aan jou!

Oké, hier zijn ze!  Lets GOOOOO!

1: Met vrienden of familie afspreken

Juist nu is sociale verbinding belangrijk en dat is altijd zo geweest los van corona of niet.
Geef je vriend of vriendin, je moeder of vader een knuffel. Dan krijg je ook nog eens een extra oxytocine (feelgood hormoon) boost van! Dit hormoon en neurotransmitter speelt een centrale rol bij moederbinding, vriendschappen en romantische interacties, ook bij seksualiteit.

2: Lekker in de tuin werken

Je hoeft hier niet eens groene vingers voor te hebben. In de tuin werken werkt ontspannend en je bent lekker praktisch bezig. Goed om even ‘anders’ bezig te zijn. Heb je geen tuin? Bel een bekende op die een tuin heeft en vraag of je de tuin mag doen of samen, nog beter!

3: Ga lekker sporten

Ga eens lekker sporten in de buitenlucht! Ik zeg: doe dat elke dag! Het is heel gezond en je bouwt aan een krachtig immuunsysteem. Zoek een buitengym op, of ga stevig wandelen, hardlopen, freerunning, fietsen, mountainbiken. Welke sport dan ook, je kunt er altijd een variant van doen, zelfs buiten.

4: Doe iets voor een ander

Dit is een stukje zingeving; iets betekenen voor een ander. Het leuke hiervan is dat je jezelf ook direct helpt. Je voelt je goed omdat je iets doet voor een ander. De ander is blij en dat maakt jou weer blij. Een win-win situatie dus.

5: Trek buiten de natuur in

Struin lekker door de bossen en ga helemaal op in de geuren, geluiden en beelden die je binnenkrijgt. Je hoeft helemaal nergens aan te denken en volledig op te gaan in het moment.

6: Trek je schoenen aan en ga wandelen

Op elk moment van de dag kun je gaan wandelen. Of de zon nu schijnt of niet, is het gezond om lekker te gaan wandelen in de buitenlucht. Wandelen kun je overal en het ordent je gedachtestroom en geeft je weer extra positieve energie.

7: Een nieuw persoon leren kennen

We zitten allemaal meer op het internet filmpjes te kijken, te netflixen, op social media. Maar laten we gebruik maken van die impuls om nieuwe personen te leren kennen. Leer iemand op het internet kennen en spreek daar vervolgens in het echt mee af. Je kunt het zien als netwerken, maar dan op sociaal gebied.

8: Auto rijden

Heb je een auto? Mooi! Rijd bijvoorbeeld naar het strand of naar een leuke stad waar je nog nooit bent geweest en ga een beetje cultuur snuiven.

9: Een stukkie fietsen

Iedereen heeft wel een fiets toch? Pak je fiets uit de schuur en stap op die fiets en ga een lekker stukkie scheuren. Maak een pitstop bij een bekende, doe een bakkie koffie of thee en ga weer verder. Fiets door de weilanden om lekker door de wind bij je kladden te worden gepakt. Heerlijk!

10: Doe een klus die je vorig jaar al wilde doen

Er zijn altijd klusjes te doen in en om het huis. Vaak zijn er nog klusjes te doen zoals ramen lappen of plinten plaatsen na het laminaat leggen, haha. Je kunt altijd wel iets vinden waar je al langere tijd tegen aan liep en dat kun je nu mooi doen. Dan geeft dat ook weer rust in je hoofd. Kun je echt niets vinden? Vraag iemand anders of diegene nog iets te doen heeft voor jou.

11: Even helemaal niets doen

Soms helpt het ook om juist helemaal niets te doen. Niets te moeten. Dan zeg je; vandaag doe ik helemaal niets en zie wel hoe de dag loopt. Vaak is dat heel fijn omdat je dan een dag zonder stress ervaart, wat weer resulteert in meer energie voor de volgende dag.

12: Een goed boek lezen

Een boek kan je helemaal in zijn greep houden, vooral als het een goed boek of interessant boek is. Ga lekker zitten en neem lekker de tijd om dat ene boek te lezen. Boeken lezen heeft  namelijk meer voordelen dan je zou denken. Het verbetert je vermogen om informatie op te nemen en te onthouden, je woordenschat wordt groter, je leert nieuwe dingen, je perspectieven verbreden enzovoorts enzovoorts. Ik vind persoonlijk de keuze van Edith Eger een aanrader!

13: Begin aan een opleiding of cursus

Als je nog ambities hebt om bij te leren is dit nu je kans. Er worden tegenwoordig zoveel opleidingen en cursussen aangeboden dat je misschien denkt welke dan, maar denk bij jezelf; waar word ik blij van en wat zou ik graag nog willen doen of leren. Op soofos kun je bijvoorbeeld hele leuke en goede opleidingen/cursussen vinden. Zelf heb ik de opleiding Jongerencoach gedaan. Via soofos kan je echt iets vinden dat bij jou past!

14: 1 op 1 tijd met je kinderen

Heb je meerdere kinderen? Gebruik deze tijd dan ook om 1 op 1 tijd aan hen te geven. Kinderen vinden het fijn om of een dag alleen met papaofmama te zijn. Zo versterk je de band en leer je elkaar nog beter kennen. Ook kan je gesprekken voeren die je alleen zal voeren als je met zijn tweeën bent. Het is niet voor iedereen mogelijk, maar als het kan zal het alleen maar voordelen met zich mee brengen wat ten goede komt van de harmonie binnen het gezin.

15: Opruimen in huis

De kringloopzaken zijn nog dicht, dus je kunt de dingen die voor jou rommeltjes zijn nog niet wegbrengen, maar marktplaats is volop draaiende. Ruim je huis eens lekker op en doe dingen weg. Heb je dingen een jaar of langer nietgebruikt of wist je niet meer dat het bestond, verkoop het dan op marktplaats of geef het weg. Opruimen zorgt voor meer rust en ruimte in je hoofd en het verlaagt je stress niveau.

16: Plan een spelletjes avond in

Kaarten, rummikub, monopolie, kolonisten van katan, puzzelen. Regel dat je met een paar mensen wekelijks een spelletjesavond inplant. Super leuk en het zorgt voor binding en sociaalcontact. Ik heb laatst nog het spel gekocht voor bij ons thuis: Halli galli. Een super leuk spel waarbij je snelheid, concentratie en calculerend vermogen nodig hebt. Aanrader!

17: Lekker creabea bezig zijn

Lekker knutselen, tekenen, iets van hout maken, knippen enplakken. Ga lekker met de handjes aan de slag. Maak bijvoorbeeld een moodboard of een mindmap. Maak een voederpaal voor de musjes in je tuin. Check eens op Pinterest op leuke dingen, vaak kun je daar inspiratie opdoen om vet simpel vet coole dingen te maken. Op bol.com kun je snel hobby spulletjes bestellen!

18: Iemand bezoeken die niet naar buiten kan

Je kent vast wel iemand die aan huis gekluisterd zit omdat diegene bijvoorbeeld chronisch ziek of slecht ter been is. Een oma of opa die alleen thuis zit. Hoe dan ook, die mensen zijn zo eenzaam en die kunnen altijd wat gezelschap gebruiken. Ze vinden het vaak heel gezellig als je er bent en jij bent er ook weer uit. Uit de sleur van thuis zitten!

19: Iemand opbellen die je al heel lang niet gezien of gesproken hebt

Je vriend of vriendin heb je al een aantal jaren niet gezien of gesproken, maar jullie hadden altijd een hechte band. Hij of zij woont alleen nu aan de andere kant van het land en daarom is het contact verwaterd. Waarom zou je niet bellen? Ga lekker in gesprek en praat eens bij, en wie weet spreek je gewoon een keertje af zodat jullie elkaar ook weer in het echt zien.

20: Dans lekker op de beats van muziek

Zet je favoriete muziek op, zet de volumeknop op maximaal en dans alle moves in je woonkamer of waar je ook bent. Pak je partner bij de hand en neem hem of haar mee in het moment. Beter nog; plan een avond voor jullie tweeën om lekker te dansen samen. Dit kun je natuurlijk ook prima doen met wie dan ook je voorkeur heeft (vriend, vriendin, moeder, vader).

21: Leer jezelf nieuwe dingen

Wat moet ik mezelf dan leren? Wat wil je graag? Wil je leren dansen, een muziekinstrument leren bespelen, een nieuwe sport, een opleiding/cursus, persoonlijke ontwikkeling, een website bouwen, schilderen, rijbewijs behalen, mediteren of yoga gaan doen, een eigen bedrijf beginnen, een blog gaan beginnen.

Waar een wil is, is een weg. Lekker cliché, maar wel een feit.
Dus wat ga jij doen? Blijf je waar je staat? Of ga je een stapje verder?

Dit waren 21 activiteiten die je kunt doen tijdens coronatijd.
Je kunt er vast nog meer bedenken maar dit waren er 21 die mij goed leken om te noemen in een blog.

Heb je bijvoorbeeld nog aanvullingen voor deze lijst? Laat het me weten, dan zet ik die erbij!

Groetjes en tot de volgende nieuwe blog!

Jeff

Oja,

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuwe blog?

Schrijf je HIER dan even in op de nieuwsbrief, dan ben je de eerste die het blog kan lezen voordat deze online staat. Ik zeg Nice!

En check anders hier de ander blogs!

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Over

Dit vind je misschien ook leuk :)

Je mail wordt niet weergegeven. Je voor en achternaam is wel nodig ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.