9 tips die je mentale gezondheid vandaag nog kunnen verbeteren

9 tips die je mentale gezondheid vandaag nog kunnen verbeteren

9 tips die je mentale gezondheid vandaag nog kunnen verbeteren mindset mindspiratie
9 tips die je mentale gezondheid vandaag nog kunnen verbeteren

Geestelijke gezondheid is veel meer dan een diagnose. Het is je complete psychologische welzijn – de manier waarop je over jezelf en anderen denkt, ook je vermogen om met je gevoelens om te gaan en om te gaan met dagelijkse struggles.

En hoewel het zorgen voor je mentale gezondheid soms kan betekenen dat je professionele hulp en behandeling moet zoeken, betekent het ook dat je zelf stappen kan ondernemen om je mentale gezondheid te verbeteren.

Als je deze veranderingen aanbrengt, vind je dit terug in alle gebieden van je leven. Het kan je humeur een flinke boost geven, veerkracht opbouwen en bijdragen in je eigen geluk en zelfrespect:

1. Vertel jezelf iets positiefs

Onderzoek toont aan dat hoe je over jezelf denkt, een krachtig effect kan hebben op hoe je je voelt. Als we onszelf en ons leven negatief zien, kunnen we ervaringen op een manier bekijken die dat idee telkens weer bevestigt.

Oefen in plaats daarvan met het gebruik van woorden (affirmaties) die gevoelens van eigenwaarde en persoonlijke kracht opkrikken. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen: “Ik ben niets waard! Ik kan nog niet eens op tijd opstaan “, probeer dit; ik probeer elke dag weer om weer op tijd op te staan, elke dag is weer een nieuwe kans om te bewijzen dat ik het kan. “

2. Schrijf iets op waar je dankbaar voor bent

Dankbaarheid is duidelijk in verband gebracht met je mentale gezondheid, evenals met geluk in je leven.

De best onderzochte methode om gevoelens van dankbaarheid te vergroten, is door een dankbaarheidsdagboek bij te houden of een dagelijkse dankbaarheidslijst te schrijven.

Over het algemeen is het toepassen van dankbaarheid effectief, maar je moet regelmatig oefenen om voordelen op de lange termijn te ervaren. Zoek iets om dankbaar voor te zijn, laat het je hart vullen en koester jezelf in dat gevoel.

Hier vind je een dankbaarheidsboekje die je heel goed kunt gebruiken om alles in op te schrijven.

3. Concentreer je op één ding (in het hier en nu)

Door ons bewust te zijn van het huidige moment, kunnen we negatieve of moeilijke emoties loslaten van ervaringen uit het verleden die ons ontzettend somber en leeg kunnen laten voelen.

Begin met het bewust maken van routinematige activiteiten, zoals douchen, ontbijten of tanden poetsen. Door aandacht te schenken aan de lichamelijke sensaties, geluiden, geuren of smaken van deze ervaringen, kun je je beter concentreren. Als je gedachten afdwalen, breng ze dan terug naar wat je aan het doen bent, dat helpt altijd.

Heb je wel eens gedacht aan een mindfulness cursus? Klik hier voor meer informatie!

4. Oefening en sporten

9 tips die je mentale gezondheid vandaag nog kunnen verbeteren sporten mindspiratie
9 tips die je mentale gezondheid vandaag nog kunnen verbeteren

Je lichaam maakt stress verlichtende en stemming bevorderende endorfines vrij voor en na het sporten, daarom is lichaamsbeweging een krachtig tegengif tegen stress, angst en depressie.

Zoek naar kleine manieren om beweging aan je dag toe te voegen, zoals de trap nemen in plaats van de lift of een korte wandeling maken in de buitenlucht. Om het meeste voordeel te behalen, probeer je dagelijks tenminste 30 minuten aan lichaamsbeweging te besteden en probeer je dit buitenshuis te doen. Dan profiteer je direct van extra zuurstof en de natuur om je heen. Zelfs in de stad 🙂

Pak zonlicht waar je kunt want dit helpt je ​​lichaam vitamine D aan te maken, waardoor je serotoninespiegel in de hersenen toeneemt. Bovendien is tijd in de natuur een bewezen stress verminderend middel.

Sport en voeding gaan hand in hand. Maar soms weet je niet waar je moet beginnen. Met dit bewezen plan en tools die je HIER krijgt laat je beginen met bouwen!

Klik hier voor mannen en klik hier voor vrouwen!

5. Eet een goede maaltijd

9 tips die je mentale gezondheid vandaag nog kunnen verbeteren voeding mindspiratie
9 tips die je mentale gezondheid vandaag nog kunnen verbeteren

Wat je eet, voedt je hele lichaam, inclusief je hersenen. Koolhydraten verhogen serotonine, een chemische stof waarvan is aangetoond dat deze een kalmerend opwekkend effect heeft op je humeur.

Vind hier super lekkere en gezonde recepten!

Eiwitrijke voedingsmiddelen verhogen norepinefrine, dopamine en tyrosine, waardoor je alert blijft. En groenten en fruit zitten boordevol voedingsstoffen die elke cel van je lichaam voeden, die ook invloed hebben op stemming regulerende hersenchemicaliën.

Ook voedingsmiddelen met omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren (gevonden in vis, noten en lijnzaad). Onderzoek toont aan dat deze voedingsstoffen de stemming kunnen verbeteren en de structurele eigenschappen van de hersencellen kunnen herstellen die nodig zijn voor de cognitieve functie. Je hebt je geheugen nodig, maar ook taal, oriëntatie, aandacht en het vermogen om problemen op te lossen, concepten te vormen en dingen voor je te zien.

Hier kun je goede voedingssupplementen vinden die een goede aanvulling kunnen zijn.

6. Stel je open voor de ander

Weten dat je door anderen wordt gewaardeerd, is belangrijk om je te helpen positiever te denken. Bovendien kan meer vertrouwen je emotionele gezondheid vergroten, want naarmate je beter wordt in het vinden van de positieve kanten in andere mensen, wordt je beter in het herkennen van je eigen positieve kanten.

7. Doe iets voor iemand anders (zingeving)

9 tips die je mentale gezondheid vandaag nog kunnen verbeteren dankbaarheid mindspiratie
9 tips die je mentale gezondheid vandaag nog kunnen verbeteren

Onderzoek toont aan dat behulpzaam zijn voor anderen een gunstig effect heeft op hoe je over jezelf denkt. Behulpzaam en vriendelijk zijn – en gewaardeerd om wat je doet – is een geweldige manier om zelfrespect op te bouwen. De betekenis die je vindt in het helpen van anderen, zal je leven verrijken en uitbreiden.

8. Take a break

Ook op de momenten dat het allemaal te veel wordt, loop dan weg uit deze situatie en doe alles behalve wat je gestrest maakte, totdat je je een beetje beter voelt.

Bovendien kan een simpele ademhalingsoefening al uitkomst bieden: sluit je ogen en haal 10 keer diep adem. Tel tot vier terwijl je inademt, houd het 7 tellen vast en adem dan weer uit in 8 seconden. Dit heeft vrijwel altijd direct effect.

9. Ga op een vast tijdstip naar bed

Een groot aantal onderzoeken heeft aangetoond dat slaapgebrek een ontzettend groot negatief effect heeft op je humeur. Probeer elke dag op een vast tijdstip naar bed te gaan en oefen goede gewoonten om beter te slapen.

Daarnaast het afsluiten van schermen, zoals je telefoon, gedurende tenminste een uur voordat je naar bed gaat, je bed alleen gebruiken om te slapen of te ontspannen, en het beperken van cafeïne houdende dranken zoals koffie en fris.

Start vandaag!
Je hebt de kracht om positieve stappen te ondernemen om je veerkracht en emotionele gezondheid te verbeteren. Om je mentaal te sterken met deze 9 tips!

Wacht niet tot je in mentale problemen komt om van je mentale gezondheid een prioriteit te maken. Bovendien is het gemakkelijker om nieuwe gewoonten aan te leren als je je sterk voelt. Je kunt die gewoonten vervolgens toepassen wanneer je ze het meest nodig hebt. Kies iets uit dit artikel dat bij je past en probeer het.

Jij kunt dit!

Door routines, gewoontes en regelmatige patronen langzaam in te voeren, Ga je je beter voelen door kleine stapjes die geleidelijk verandering brengen. Uit je comfortzone stappen kan je nieuwe positieve prikkels geven.

Tot slot:

Ook Yoga kan heel goed helpen om nieuwe routines te creëren. Klik hier voor meer informatie!

Succes!

Over

Dit vind je misschien ook leuk :)

Je mail wordt niet weergegeven. Je voor en achternaam is wel nodig ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.